На 01.07.2022г. на второ четене бе прието законодателното предложение

...
  На 01.07.2022г. на второ четене бе прието законодателното предложение
Коментари Харесай

Приеха по-тежки наказания за педофилия

  На 01.07.2022г. на второ четене бе признато законодателното предложение на ВЪЗРАЖДАНЕ - за по-драстични санкции за педофилия и диференциация на тези закононарушения с фокус към по-тежките от тях. За измененията упорстваха и от БРЦК (Български наставнически централен комитет). Депутатът Петър Петров заяви:

  " Затова едно от нещата, поради които съм горделив с присъединяване си в правната комисия на 47 Народно заседание са новите текстове на член 155б и и член 155в от Наказателния кодекс, към този момент променени и допълнени с помощта на нашата законодателна самодейност в следния тип:

Чл. 155б. (1) Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст да следи действителни, виртуални или симулирани полови сношения сред лица от идентичен или друг пол или сластно проявление на човешки полови органи, содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, се санкционира с отнемане от независимост до шест години.
(2) Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст да взе участие в действителни, виртуални или симулирани полови сношения сред лица от идентичен или друг пол или сластно проявление на човешки полови органи, содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години ".

(3) Когато действието по алинея 1 е осъществено:
1. посредством приложимост на мощ или заплашване;
2. посредством потребление на състояние на взаимозависимост или надзор;
3. от две или повече лица, сговорили се предварително;
4. наново, наказването е отнемане от независимост от три до 10 години.

Чл. 155в. (1) Който посредством приложимост на мощ или заплашване, или посредством потребление на състояние на взаимозависимост или контрол склонява малолетно лице да следи фактически, виртуално или симулирано блудствено деяние, съвкупление, полово съприкосновение, в това число содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, както и сластно проявление на човешки полови органи, се санкционира с отнемане от независимост до шест години.

(2) Който посредством приложимост на мощ или заплашване, или посредством потребление на състояние на взаимозависимост или контрол склонява малолетно лице да взе участие в фактически, виртуално или симулирано блудствено деяние, съвкупление, полово съприкосновение, в това число содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, както и за сластно проявление на човешки полови органи, се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР